de Groene Passage
  • De Groene Passage
    • Achtergrond Achtergrond
    • Over de Groene Passage Over de Groene Passage
    • Ons magazine Ons magazine
    • Kunst kijken kan ook Kunst kijken kan ook
    • Verhuur ruimtes Verhuur ruimtes
    • Partners Partners
  • Winkelen
    • Gimsel
    • Gimsel Academy
    • Spirit
    • De Groene Weg
    • Van Binnen
    • Wereldwinkel
    • Aditi
  • Beleven
    • 25 JAAR GROEN!
    • Nieuws
    • Bioscope
    • Agenda
    • Kennismaken
  • Contact
    • Openingstijden
    • Nieuwsbrief
    • WERKEN BIJ
    • Route
    • Contact

Lente 2025

Lekker lente!

Wat is het toch heerlijk, een nieuwe lente brengt weer de mogelijkheid voor een nieuw begin. De natuur ontvouwt zich en wij kunnen volop naar buiten en genieten van licht, lucht en nieuw leven. Bij de Groene Passage bruist het weer van de nieuwe ideeën en in deze BIOscope presenteren we je graag allerlei mooie en lekkere producten uit ons assortiment.

We zetten ook graag weer een aantal makers in de schijnwerper. Maak kennis met Klean Kanteen, leverancier van duurzame (thermos)flessen. In de nieuwe rubriek Lekkers van het Land lees je alles over eten van het seizoen en maak je kennis met Johan, Gaveshi, Floor, Frank en Arie, de telers die al deze lekkere lentegroenten telen in de volle biologische grond. Genoeg te ontdekken dus!

Lees hier de Lente BIOscope!

Deel dit:

Winter 2024

Winter in huis

Het winterseizoen is bij uitstek geschikt voor een moment van reflectie. Maar terwijl we in de winterperiode steeds drukker lijken te zijn met van alles en nog wat voelt de welkome bezinning steeds verder weg. De cyclus van de seizoenen brengt telkens een andere energie met zich mee en door deze beter te leren begrijpen en toe te passen maakt het de overgangen naar het seizoen dat komen gaat gemakkelijker.

Lees hier de nieuwe Winter BIOscope

Deel dit:

Herfst 2024

Beleef de herfst

Terwijl het weer verandert en de dagen korter worden maken we het graag gezellig in huis. Van bedden, tafels en stoelen tot kleurrijke schalen bij Van Binnen en de Wereldwinkel, er is weer veel nieuws te ontdekken. Ook duiken we de keuken in voor smaakvolle gerechten met paddenstoelen en miso, niet alleen heel lekker maar ook nog eens heel gezond. De herfst is ook bij uitstek een periode om goed voor je darmflora te zorgen. We inspireren je graag om aan de slag te gaan met fermenteren, niet alleen leuk om te doen maar ook je darmen zijn je dankbaar.

Ook in deze BIOscope lees je veel achtergronden over de makers, kwekers en leveranciers van onze producten. Zowel van dichtbij als verder weg, sommige zijn ook zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Lees hier de Herfst BIOscope!

 

Deel dit:

Zomer 2024

25 Jaar BIOscope

Al 25 jaar delen we in de BIOscope het reilen en zeilen van een duurzaam leven. Hierbij doen we de naam nog steeds eer aan, de BIOscope; het ‘leven’ in de kijker.

We hopen nog vele jaren voort te kunnen en als ik dan even achterover ga zitten en me bedenk dat de afgelopen 25 jaar eigenlijk zo voorbij zijn gevlogen, heel cliché ik weet het, dan pakken we graag de pen bij de hand en schrijven we met alle liefde verder om jou als lezer en via jou ook anderen te informeren en inspireren.

Lees hier de Zomer BIOscope!

Deel dit:

Lente 2024

Lente in de lucht

Een nieuw seizoen brengt vaak nieuwe mogelijkheden met zich mee en bij de lente is dat extra voelbaar. Want de energie die de lente brengt is volop opgaand. Kijk maar naar de natuur, alles ontpopt na de winterslaap. Al het groen komt naar boven, blaadjes aan de bomen en de eerste bloei wordt zichtbaar. Daar maken we natuurlijk weer graag gebruik van. Laat de energie maar komen!

In de Groene Passage zijn we klaar voor het voorjaar! Lees in deze BIOscope alle nieuwe aanwinsten in het assortiment, van lentebloesem gordijnstoffen tot schoonmaakmiddelen met goede bacteriën. Ook zetten we een aantal makers in de schijnwerper. Maak kennis met TerraSana, een favoriet natuurvoedingsmerk waar we al vele jaren een breed assortiment van verkopen en Suite72 met een luxe collectie aan duurzaam bed- en bad textiel. En in de nieuwe rubriek Uit de Regio lees je van wie we van dichtbij fijne duurzame producten betrekken, van kaas en groente tot design met een anti-verspillingsboodschap.

Lees hier de Lente BIOscope

Deel dit:

Winter 2023

CRISPR-Cas

Iedereen heeft dat weleens, iets wat je zo aan het hart gaat dat het je niet meer los laat. Bijvoorbeeld CRISPR-Cas, een nieuwe gentechniek die op DNA niveau bij planten wijzigingen kan aanbrengen. Ver van mijn bed show in eerst instantie, maar door een aanstaand wetsvoorstel opeens heel dichtbij. De Europese Commissie wil namelijk de strenge regels afschaffen voor genetisch gemodificeerde voedselgewassen die met nieuwe technologieën, zoals CRISPR-Cas, zijn aangepast. Als de plannen doorgaan, is er ook geen verplichting meer op risicobeoordeling en vermelding op het etiket. Niemand weet dan meer of deze techniek in ons eten zit, keuzevrijheid is niet gewaarborgd. En daarbij heeft biologisch een extra groot belang, biologisch is gentechvrij en wil dat ook blijven!

Sinds het voorjaar voeren we hier al actie tegen en hebben we namens vele bezorgde burgers en klanten een petitie overhandigd bij de Tweede Kamer ‘Houd ons voedsel gentechvrij’. Waarop een motie volgde maar nog lijkt het erop dat we het door de strot geduwd krijgen. De GMO-lobby is groot en de politiek te beïnvloed. Laten we het hier dan bij? Nee natuurlijk niet, we gaan gewoon door, wetswijziging of niet. Al in november reisden we af naar Brussel om te demonstreren en dat doen we binnenkort opnieuw!

Lees deze BIOscope hier online.

Deel dit:

Herfst 2023

Het is herfst!

Het wisselen van de seizoenen brengt ook altijd weer veel moois met zich mee. Terwijl we de lange zomeravonden buiten inruilen voor najaar bloeiers en prachtige herfsttinten kan het lichamelijk best een uitdaging zijn. Een flinke vermoeidheid, opeens weer verkouden worden en oppassen geblazen voor een najaarsdip…  

Bij de Groene Passage leven we met de seizoenen en geloven we erin dat je je het beste voedt en voelt als je eet wat je in het seizoen kan oogsten. Van dichtbij en natuurlijk onbespoten! Pompoenen, appels, paddenstoelen, bieten, prei, kolen, peulvruchten, knolselderij, wortel, pastinaak, druiven of peterseliewortel, genoeg om eindeloos mee te variëren. In deze BIOscope naast lekkere recepten ook weer veel mooie producten in de spotlights. We hopen je weer te inspireren en zien je graag in een van onze winkels.

Lees de BIOscope hier online.

Deel dit:

Zomer 2023

Zonnige zomer

Hierbij weer een goedgevulde BIOscope met naast veel achtergronden van onze leveranciers en telers ook weer veel inspiratie om deze zomer weer heerlijk te genieten. Onze teler Arie vertelt je over zijn heerlijke demeter sla en Ellen van Ecowarehouse deelt haar drijfveren en haar duurzame assortiment, waar we bij Gimsel fan van zijn. We vervolgen de reeks over onze focus op keurmerken en delen belangrijke informatie over CRISPR-Cas.

Van de koude grond kunnen we dit seizoen ons hart ophalen, van groente tot fruit en eetbare bloemen en kruiden. Met de BIOscope in de hand maak je daar deze zomer weer heerlijke gerechten mee. Ga voor de smoothies van Terrasana voor een goed begin van de dag of de koude gazpacho van Odin. Of verwen jezelf met de zelfgemaakte falafel die pronkt op deze cover.

Lees de BIOscope hier online.

Deel dit:

lente 2023

Lente in de lucht!

Er gebeurt veel om ons heen en in de groene oase waarin we met de Groene Passage actief zijn is een kantelpunt voelbaar dichtbij. Dat dit ook het uitspreken van hoop is mag duidelijk zijn, maar gedachten helpen beweging in gang te zetten. Want of we ons nu zorgen maken over onze gezondheid, het klimaat, onze leefomgeving, ons voedsel…het is allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. En op welk vlak we acteren, dat maakt niet uit, alles helpt om de kanteling naar een duurzame groene toekomst te realiseren. Tijd voor actie!

Ben jij ook een bezorgde burger en kies je voor verandering als consument? In deze BIOscope weer veel mooie producten en initiatieven die allemaal hun steentje bijdragen aan de groene toekomst die zo noodzakelijk is. Met een passie voor kwaliteit en duurzaamheid. Als ondernemers in de Groene Passage zijn we trots dat we met zo veel gelijkgestemden kunnen samenwerken.

Lees de nieuwe BIOscope hier online!

Deel dit:

Winter 2022

Kiezen voor gezondheid

‘Helft van de Nederlanders kampt met overgewicht’…koppen de kranten deze maand en dat is helaas niet voor het eerst. En terwijl er dan volle bak wordt ingezet op ‘meer bewegen’, vergeten we te vaak dat daarnaast juist voeding een belangrijke sleutel is. Het is zoeken naar balans. En het is vooral ook zelf verantwoordelijkheid nemen. Laat dat nou een goed voornemen zijn voor het nieuwe jaar, want wat we in de winter in gang zetten kan tot bloei komen in het voorjaar…

Naast de nodige balans delen we ook graag onze nieuwe producten, tips om het winterse weer behaaglijk door te komen en lekker recepten van Spirit, Terrasana en Odin. Lees meer over hoe alles begint bij de bodem en hoe boeren de winter doorkomen.

Lees deze BIOscope hier online!

Deel dit:

Herfst 2022

Een heerlijke herfst

Met alles wat we in de wereld zetten kunnen we anderen inspireren en verbinden. En zo kan het zomaar zijn dat er daardoor nieuwe initiatieven op je afkomen, die jouw ideeën verder vorm kunnen geven of verrijken. Zo ontvingen we een aantal jaar geleden als project de eretitel Fairtrade Winkelcentrum en kreeg de World Peace Flame een plek in Rotterdam in de Groene Passage. Lees er meer over in het jubileum-artikel ‘De mens centraal’. Ook bij Stadsboerderij Almere, een teler van Gimsel, kunnen ze hier over meepraten; aan hun mooie bedrijf voegen zich ook steeds meer andere bedrijven. In ‘Kweker in de Kijker’ vertellen zij er over.

Lees deze BIOscope hier online!

Deel dit:

Zomer 2022

Dubbel duur

De prijsstijgingen vliegen ons om de oren en het leven wordt met de dag duurder. Belangrijk dat je juist nu goed nadenkt waar je je geld wel aan uitgeeft. Want terwijl het ene onderzoek na het andere laat zien dat het anders moet, zijn we geneigd alles bij het oude te laten en vooral niet te veranderen. Sterker nog, er wordt flink gelobbyd om juist nu de transitie die we in moeten lam te leggen en als we het over de landbouw hebben volop in te zetten op kunstmest en pesticide…dubbel duur voor maatschappij en milieu dus. Goed om ons te realiseren dat we met elk euro die we uitgeven, we het verschil kunnen maken en zelf aan zet zijn om een groenere wereld vorm te geven.

Lees deze BIOscope hier online!

Deel dit:

lente 2022

Lentekriebels

De opgaande energie van de natuur komt dit seizoen het beste tot uitdrukking. Groei, ontwikkeling en creativiteit zien we terug in de natuur, maar ook bij onszelf. Maar met de dreigende klimaatcrisis kan het binnenkort zomaar anders zijn. De natuur verandert in een rap tempo en daar hebben wij een groot aandeel in. Als we beseffen dat wij de veranderkracht in handen hebben, kunnen we het tij nog keren…

Lees deze BIOscope hier online!

Deel dit:

Winter 2021

Warm de winter in

Wij geven je hierbij weer graag een bomvolle BIOscope. Met heel veel nieuws uit de winkels, achtergrondverhalen en lekkere recepten. We hopen dat je er lekker voor gaat zitten en je even onderdompelt in de duurzame wereld die we met de Groene Passage voor ogen hebben. Haal ‘m op in een van onze winkels of lees ‘m hier online.

Deel dit:

herfst 2021

Lekker nazomeren

Terwijl de dagen frisser en korter worden vind je in deze BIOscope weer veel nieuwe producten voor een behaaglijk warme en sfeervolle herfst. We inspireren je graag met het artikel over wat biologisch betekent voor onze gezondheid en die van onze leefomgeving. Zo deelt boer Gerrit graag met je waarom hij er voor koos om voor biologisch te gaan.

Lees hier verder.

 

Deel dit:

zomer 2021

We mogen weer!

Een zorgeloze zomer, wat hebben we daar met z’n allen naar uitgekeken! Heerlijk genieten van de vrijheid, de zon en van elkaar, mét een lekkere dikke Zomer BIOscope natuurlijk! Haal ‘m op in een van onze winkels of lees ‘m hier online.

 

Deel dit:

Lente 2021

Welkom Lente!

Als deze BIOscope verschijnt zijn de verkiezingen al geweest en hopen we, samen met een steeds groter wordende groep bezorgde burgers, dat we als maatschappij een keuze hebben gemaakt voor de toekomst van onze kinderen. De klimaatcrisis is nog nooit zo urgent geweest en het is hoog tijd  dat de grote vervuilers eerlijk gaan betalen voor hun aandeel hierin en dat de overheid de noodzakelijke energie- en landbouwtransitie omarmt en verder in gang gaat zetten.

Lees deze BIOscope hier online!

Deel dit:

Winter 2020

Boost je immuunsysteem

Juist in deze winter is het belangrijk om extra goed voor jezelf en je omgeving te zorgen, we inspireren je dan ook graag met fijne producten die je hierbij kunnen helpen. Houd vol, wees lief voor elkaar en blijf positief. Maak er ondanks alles een mooie winter van!

Lees hier verder.

Deel dit:

Herfst 2020

Veranderkracht

Yes! Het nieuwe herfstnummer van BIOscope is uit! Daar hebben we vanuit de Groene Passage enorm naar uit gekeken, en naar we hopen jij ook. Het thema wat je door deze hele BIOscope tegenkomt is veranderkracht. Welke verandering zet jij in gang? Begin bij jezelf en inspireer zo ook weer anderen.

Lees hier verder!

Deel dit:

Lente 2020

Kringlooplandbouw

Met al die grijze dagen snakken we weer enorm naar het voorjaarszonnetje. Kom maar op met die vitamine D! Lees in dit nummer meer over de landbouwproblematiek, over schoonmaken met goede bacteriën en over hoe kookstijlen de temperatuur van voeding en daarmee onze lichaamstemperatuur kunnen beïnvloeden.

Lees hier verder!

Deel dit:

Winter 2019

Energie van voeding

Dat voeding ons energie geeft ervaren we elke dag weer. Maar, welke brandstof kies jij? Kwaliteit van voeding speelt hierin een zeer belangrijke rol die we ons niet altijd realiseren. Kies je groente en fruit uit het seizoen, lokaal geproduceerd en met smaken die in evenwicht zijn en passen bij het klimaat waarin we leven. Ga voor echte winterse smaken!

Lees hier verder!

Deel dit:

Herfst 2019

Pompoen, van kweker tot recept

Als je aan de herfst denkt, dan denk je aan pompoen! Ontmoet onze pompoenkweker Leo, ga aan de slag met pompoen in de keuken en ontdek waarom de zoete smaak zo mooi bij het seizoen past. Verder alles over de verschillende vormen en soorten pompoen, veel nieuw assortiment, knutselen met herfstbladeren, Capsicum in beeld, een prangende vraag over het gebruik van plastic en nog veel meer.

Lees hier verder.

Deel dit:

Zomer 2019

Vernieuwde BIOscope

In een nieuwe rubriek presenteren we heel veel nieuwe producten, je kan aan de slag met nog meer lekkere recepten en hebben vanaf nu een pagina speciaal voor kinderen. We zetten een kweker in de kijker en delen het persoonlijke verhaal van een van onze leveranciers. Ook nieuw is de rubriek Puzzel&Win, en heb je een prangende vraag? Laat het ons weten en misschien stellen we jou vraag bij Vraag aan de balie.

Lees hier verder!

Deel dit:

LENTE 2019

Plantaardig wild

Voor je ligt een goed gevulde ‘kruidige’ BIOscope met de nodige inspiratie. Maak kennis met onze kruidenexpert Mieke, docent van Gimsel Academy en lees het verhaal van kruidenkwekerij Het Blauwe Huis, leverancier van Gimsel. Wereldwinkel vertelt je over eerlijke handel, De Groene Weg over kruidige smaakmakers en met de recepten van Sprit kan je weer zelf aan de slag in de keuken.

Lees hier verder!

Deel dit:

Winter 2018

Buy the change!

Onze economieën draaien op geld, geld is de olie in de machine van vraag en aanbod. Met jouw dagelijkse koopgedrag kun je richting geven aan veranderingen die jij belangrijk vindt! Verder in deze BIOscope: in veel huishoudens staan in de winter bonen, erwten en linzen op het menu. Lekker, voedzaam en een goede bron van eiwit!

Lees hier verder!

Deel dit:

Herfst 2018

Vrede begint bij jezelf

Iedereen kan bijdragen aan een vreedzame wereld. In deze BIOscope delen we initiatieven die zich hier actief voor inzetten. Een van deze initiatieven is de World Peace Flame, zij inspireert en stimuleert mensen een rol te spelen in het bereiken van vrede op elk niveau in de samenleving. Een eenvoudige doch ambitieuze droom!

Lees hier verder!

Deel dit:

Zomer 2018

Gezond smeren

Smeren doen we allemaal wel in meer of mindere mate en in de zomer misschien wel het meeste. Maar welke producten gebruik je dan en houd je bij de keuze hiervoor rekening met het feit dat je huid je grootste orgaan is? Wat je erop smeert, trekt ook daadwerkelijk je huid in en alle stoffen die de crèmes bevatten worden opgenomen.

Lees hier verder!

Deel dit:

Lente 2018

Vergeten granen

Als extra energie, om mentaal fit te blijven of op je ideale gewicht te komen, zetten wij graag gezonde koolhydraten in om dit te bereiken. Het werkt heel simpel; voedzame koolhydraten bevatten vezels en hiermee duurt het langer, voordat ons lichaam deze koolhydraten kan gebruiken.

Lees hier verder!

Deel dit:

Winter 2017

Kookstijlen en keukengerei

Voeding geeft energie, het functioneert als brandstof in ons lichaam en helpt elke dag weer onze motor draaiende te houden. Maar wist je dat je door te koken de energie van voeding kan beïnvloeden? Door in kookstijlen, snijtechnieken en kruiden te variëren, garandeer je elke keer weer de nodige variatie voor je lichaam en breng je energie aan je maaltijd.

Lees hier verder!

Deel dit:

Herfst 2017

Zilt, zout, nuchi-masu

Dat ons lichaam zout nodig heeft weten we, maar hoeveel (of hoe weinig) zout is nu goed of slecht voor ons? Welkom in de wereld van zout. Wat is keukenzout en hoe wordt het gewonnen en geproduceerd? Welke kwaliteiten zijn beschikbaar en hoe zijn ze toepasbaar in de keuken? Zitten in (zee)zout nog mineralen en zijn deze goed opneembaar?

Lees hier verder!

Deel dit:

Zomer 2017

Volwaardig plantaardig!

In de zomer zijn kleurig opgemaakte borden makkelijk om te maken. Maar om elke dag, jaar rond, al je voedingsstoffen binnen te krijgen is toch vaak een aardige uitdaging. Gevarieerd eten is gezond en heel belangrijk voor de conditie van ons lichaam. De seizoenen kunnen je op weg helpen met wat er geoogst wordt van de volle grond.

Lees hier verder!

Deel dit:

Lente 2017

Goed zoet! Daar worden we toch blij van?

Dat suiker verslavend kan werken heb je wellicht ook weleens ervaren. Niet kunnen stoppen na 2 snoepjes en dan toch de hele zak leeg eten…. Kiezen voor goed zoet, is best wel een uitdaging. Er zijn vele varianten beschikbaar, maar voor welke kun je het beste gaan? Lees over de effecten van suiker in je lichaam en hoe zich dat verhoudt tot de andere zoetmiddelen.

Deel dit:

Winter 2016

Jubileum!

Waar blijft de tijd? Inmiddels is de Groene Passage een begrip geworden in heel Rotterdam en omstreken en daar kunnen we als ondernemers alleen maar heel erg trots op zijn. Mede dankzij jou als klant, onze medewerkers, leveranciers en relaties zijn we de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld en kunnen we zeggen dat we met dit vooruitstrevende project onze tijd ver vooruit waren.

Lees hier verder!

Deel dit:

Herfst 2016

Wijn, cider en sake

Reis met ons mee langs Frankrijk, Spanje, Italië en jawel zelfs Japan. Lees over hoe het verbouwen van de druiven, de appels en de rijst de kwaliteit beïnvloedt, over de passie van de producenten en over de bijzondere smaken. Maar let op: ook voor biologisch geteelde alcoholische dranken geldt; geniet, maar drink met mate..

Deel dit:

Zomer 2016

Summertime!

Pickelen is een een eeuwenoude traditie en een goede, makkelijke manier om je overgebleven groente te bewaren. Je keuken ziet er helemaal leuk uit met al die weckpotten vol met allerlei lekkere ingrediënten. Voor het snijafval hebben we ook een oplossing; verzamel dagelijks al je snijafval en etensresten in een bokashi-emmer en maak je eigen plantenvoeding.

Lees hier verder!

Deel dit:

Lente 2016

Het belang van de bij

De bijen staan centraal in deze editie en dat is maar goed ook want zonder bijen zijn we reddeloos verloren. Hun werk is voor mens en dier van onschatbare waarde. Honingbijen zijn nodig om het voedselaanbod in stand te houden. Dit doen ze door de bestuiving van planten, zoals groenten en fruit, maar ook van veevoergewassen.

Lees hier verder!

Deel dit:

Dé one-stop-shop voor bewuste shoppers. Van knaloranje biologische bospeen tot natuurlijke zachtbeige gordijnstoffen.

de Groene Passage

Lente '25

Lekkers van
het Land

Hoofdartikelen Meebewegen met de seizoenen
Lekkers van het Land
Alles voor je baby

Lees meer Lekker Lente!
  • Lekker lente!
  • Winter in huis
  • Beleef de herfst
  • 25 Jaar BIOscope
  • Lente in de lucht
  • CRISPR-Cas
  • Het is herfst!
  • Zonnige zomer
  • Lente in de lucht!
  • Kiezen voor gezondheid
  • Een heerlijke herfst
  • Dubbel duur
  • Lentekriebels
  • Warm de winter in
  • Lekker nazomeren
  • We mogen weer!
  • Welkom Lente!
  • Boost je immuunsysteem
  • Veranderkracht
  • Kringlooplandbouw
  • Energie van voeding
  • Pompoen, van kweker tot recept
  • Vernieuwde BIOscope
  • Plantaardig wild
  • Buy the change!
  • Vrede begint bij jezelf
  • Gezond smeren
  • Vergeten granen
  • Kookstijlen en keukengerei
  • Zilt, zout, nuchi-masu
  • Volwaardig plantaardig!
  • Goed zoet! Daar worden we toch blij van?
  • Jubileum!
  • Wijn, cider en sake
  • Summertime!
  • Het belang van de bij
Inspiratie voor elk seizoen Gratis Huismagazine

Welkom op onze Lentemarkt!


Zaterdag 24 mei
van 10.00 tot 17.00

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.Akkoord