Kennismaken – Laura Jorna

Souvenirs kopen zonder te reizen

Ik ben Laura Jorna en sinds een paar maanden werk ik twee keer per week bij de Wereldwinkel. Het mooie van de Wereldwinkel vind ik dat de mensen die de artikelen maken daadwerkelijk geholpen worden in hun levensbehoeften. Ik heb zelf landen bezocht waar de producten vandaan komen en heb de armoede gezien, maar ook de kracht van de mensen om door gezonde arbeid vooruit te willen komen. En díe kans krijgen velen dankzij de Wereldwinkel door de verkoop van fairtrade en duurzame producten en materialen. Als je rondkijkt in de Wereldwinkel kun je een souvenir kopen uit een bepaalde streek zonder er geweest te zijn.

In het verleden heb ik in de detailhandel en horeca gewerkt maar ook financiële administratie gedaan. Ik heb een secretaresse opleiding gevolgd, maar ook technisch patroon tekenen geleerd op de Rotterdamse snijschool. Ik had als passie kleding maken en heb ook het een en ander gemaakt achter de naaimachine. Verder heb ik Kung Fu beoefend en een aantal gitaarlessen gevolgd wat enorm leuk was om te leren. Buiten mijn comfort zone heb ik ook een cursus sportpiloot gedaan. Verder ben ik trotse moeder van drie volwassen kinderen die nu zelfstandig wonen.

Voornamelijk het contact met klanten vind ik heel erg positief omdat het kopen van een cadeau uit de winkel altijd gepaard gaat met vreugde voor een verjaardag, huwelijk, geboorte enz. En na vele enthousiaste klanten heb ik dan ook iedere keer weer een leuke werkdag achter de rug!