de Groene Passage
  • De Groene Passage
    • Achtergrond Achtergrond
    • Over de Groene Passage Over de Groene Passage
    • Ons magazine Ons magazine
    • Kunst kijken kan ook Kunst kijken kan ook
    • Verhuur ruimtes Verhuur ruimtes
    • Partners Partners
  • Winkelen
    • Gimsel
    • Gimsel Academy
    • Spirit
    • De Groene Weg
    • Van Binnen
    • Wereldwinkel
    • Aditi
  • Beleven
    • Nieuws
    • Bioscope
    • Kennismaken
  • Contact
    • Openingstijden
    • Nieuwsbrief
    • WERKEN BIJ
    • Route
    • Contact

Herfst 2020

Veranderkracht

Yes! Het nieuwe herfstnummer van BIOscope is uit! Daar hebben we vanuit de Groene Passage enorm naar uit gekeken, en naar we hopen jij ook. Het thema wat je door deze hele BIOscope tegenkomt is veranderkracht. Welke verandering zet jij in gang? Begin bij jezelf en inspireer zo ook weer anderen.

Lees hier verder!

Deel dit:

Winter 2020

Boost je immuunsysteem

Juist in deze winter is het belangrijk om extra goed voor jezelf en je omgeving te zorgen, we inspireren je dan ook graag met fijne producten die je hierbij kunnen helpen. Houd vol, wees lief voor elkaar en blijf positief. Maak er ondanks alles een mooie winter van!

Lees hier verder.

Deel dit:

Lente 2020

Kringlooplandbouw

Met al die grijze dagen snakken we weer enorm naar het voorjaarszonnetje. Kom maar op met die vitamine D! Lees in dit nummer meer over de landbouwproblematiek, over schoonmaken met goede bacteriën en over hoe kookstijlen de temperatuur van voeding en daarmee onze lichaamstemperatuur kunnen beïnvloeden.

Lees hier verder!

Deel dit:

Winter 2019

Energie van voeding

Dat voeding ons energie geeft ervaren we elke dag weer. Maar, welke brandstof kies jij? Kwaliteit van voeding speelt hierin een zeer belangrijke rol die we ons niet altijd realiseren. Kies je groente en fruit uit het seizoen, lokaal geproduceerd en met smaken die in evenwicht zijn en passen bij het klimaat waarin we leven. Ga voor echte winterse smaken!

Lees hier verder!

Deel dit:

Herfst 2019

Pompoen, van kweker tot recept

Als je aan de herfst denkt, dan denk je aan pompoen! Ontmoet onze pompoenkweker Leo, ga aan de slag met pompoen in de keuken en ontdek waarom de zoete smaak zo mooi bij het seizoen past. Verder alles over de verschillende vormen en soorten pompoen, veel nieuw assortiment, knutselen met herfstbladeren, Capsicum in beeld, een prangende vraag over het gebruik van plastic en nog veel meer.

Lees hier verder.

Deel dit:

Zomer 2019

Vernieuwde BIOscope

In een nieuwe rubriek presenteren we heel veel nieuwe producten, je kan aan de slag met nog meer lekkere recepten en hebben vanaf nu een pagina speciaal voor kinderen. We zetten een kweker in de kijker en delen het persoonlijke verhaal van een van onze leveranciers. Ook nieuw is de rubriek Puzzel&Win, en heb je een prangende vraag? Laat het ons weten en misschien stellen we jou vraag bij Vraag aan de balie.

Lees hier verder!

Deel dit:

LENTE 2019

Plantaardig wild

Voor je ligt een goed gevulde ‘kruidige’ BIOscope met de nodige inspiratie. Maak kennis met onze kruidenexpert Mieke, docent van Gimsel Academy en lees het verhaal van kruidenkwekerij Het Blauwe Huis, leverancier van Gimsel. Wereldwinkel vertelt je over eerlijke handel, De Groene Weg over kruidige smaakmakers en met de recepten van Sprit kan je weer zelf aan de slag in de keuken.

Lees hier verder!

Deel dit:

Winter 2018

Buy the change!

Onze economieën draaien op geld, geld is de olie in de machine van vraag en aanbod. Met jouw dagelijkse koopgedrag kun je richting geven aan veranderingen die jij belangrijk vindt! Verder in deze BIOscope: in veel huishoudens staan in de winter bonen, erwten en linzen op het menu. Lekker, voedzaam en een goede bron van eiwit!

Lees hier verder!

Deel dit:

Herfst 2018

Vrede begint bij jezelf

Iedereen kan bijdragen aan een vreedzame wereld. In deze BIOscope delen we initiatieven die zich hier actief voor inzetten. Een van deze initiatieven is de World Peace Flame, zij inspireert en stimuleert mensen een rol te spelen in het bereiken van vrede op elk niveau in de samenleving. Een eenvoudige doch ambitieuze droom!

Lees hier verder!

Deel dit:

Zomer 2018

Gezond smeren

Smeren doen we allemaal wel in meer of mindere mate en in de zomer misschien wel het meeste. Maar welke producten gebruik je dan en houd je bij de keuze hiervoor rekening met het feit dat je huid je grootste orgaan is? Wat je erop smeert, trekt ook daadwerkelijk je huid in en alle stoffen die de crèmes bevatten worden opgenomen.

Lees hier verder!

Deel dit:

Lente 2018

Vergeten granen

Als extra energie, om mentaal fit te blijven of op je ideale gewicht te komen, zetten wij graag gezonde koolhydraten in om dit te bereiken. Het werkt heel simpel; voedzame koolhydraten bevatten vezels en hiermee duurt het langer, voordat ons lichaam deze koolhydraten kan gebruiken.

Lees hier verder!

Deel dit:

Winter 2017

Kookstijlen en keukengerei

Voeding geeft energie, het functioneert als brandstof in ons lichaam en helpt elke dag weer onze motor draaiende te houden. Maar wist je dat je door te koken de energie van voeding kan beïnvloeden? Door in kookstijlen, snijtechnieken en kruiden te variëren, garandeer je elke keer weer de nodige variatie voor je lichaam en breng je energie aan je maaltijd.

Lees hier verder!

Deel dit:

Herfst 2017

Zilt, zout, nuchi-masu

Dat ons lichaam zout nodig heeft weten we, maar hoeveel (of hoe weinig) zout is nu goed of slecht voor ons? Welkom in de wereld van zout. Wat is keukenzout en hoe wordt het gewonnen en geproduceerd? Welke kwaliteiten zijn beschikbaar en hoe zijn ze toepasbaar in de keuken? Zitten in (zee)zout nog mineralen en zijn deze goed opneembaar?

Lees hier verder!

Deel dit:

Zomer 2017

Volwaardig plantaardig!

In de zomer zijn kleurig opgemaakte borden makkelijk om te maken. Maar om elke dag, jaar rond, al je voedingsstoffen binnen te krijgen is toch vaak een aardige uitdaging. Gevarieerd eten is gezond en heel belangrijk voor de conditie van ons lichaam. De seizoenen kunnen je op weg helpen met wat er geoogst wordt van de volle grond.

Lees hier verder!

Deel dit:

Lente 2017

Goed zoet! Daar worden we toch blij van?

Dat suiker verslavend kan werken heb je wellicht ook weleens ervaren. Niet kunnen stoppen na 2 snoepjes en dan toch de hele zak leeg eten…. Kiezen voor goed zoet, is best wel een uitdaging. Er zijn vele varianten beschikbaar, maar voor welke kun je het beste gaan? Lees over de effecten van suiker in je lichaam en hoe zich dat verhoudt tot de andere zoetmiddelen.

Deel dit:

Winter 2016

Jubileum!

Waar blijft de tijd? Inmiddels is de Groene Passage een begrip geworden in heel Rotterdam en omstreken en daar kunnen we als ondernemers alleen maar heel erg trots op zijn. Mede dankzij jou als klant, onze medewerkers, leveranciers en relaties zijn we de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld en kunnen we zeggen dat we met dit vooruitstrevende project onze tijd ver vooruit waren.

Lees hier verder!

Deel dit:

Herfst 2016

Wijn, cider en sake

Reis met ons mee langs Frankrijk, Spanje, Italië en jawel zelfs Japan. Lees over hoe het verbouwen van de druiven, de appels en de rijst de kwaliteit beïnvloedt, over de passie van de producenten en over de bijzondere smaken. Maar let op: ook voor biologisch geteelde alcoholische dranken geldt; geniet, maar drink met mate..

Deel dit:

Zomer 2016

Summertime!

Pickelen is een een eeuwenoude traditie en een goede, makkelijke manier om je overgebleven groente te bewaren. Je keuken ziet er helemaal leuk uit met al die weckpotten vol met allerlei lekkere ingrediënten. Voor het snijafval hebben we ook een oplossing; verzamel dagelijks al je snijafval en etensresten in een bokashi-emmer en maak je eigen plantenvoeding.

Lees hier verder!

Deel dit:

Lente 2016

Het belang van de bij

De bijen staan centraal in deze editie en dat is maar goed ook want zonder bijen zijn we reddeloos verloren. Hun werk is voor mens en dier van onschatbare waarde. Honingbijen zijn nodig om het voedselaanbod in stand te houden. Dit doen ze door de bestuiving van planten, zoals groenten en fruit, maar ook van veevoergewassen.

Lees hier verder!

Deel dit:

Dé one-stop-shop voor bewuste shoppers. Van knaloranje biologische bospeen tot natuurlijke zachtbeige gordijnstoffen.

de Groene Passage

Vier het
voorjaar!

Hoofdartikelen Kringlooplandbouw
Energie van voeding
Asperges
Lees meer Vier de Lente
  • Veranderkracht
  • Boost je immuunsysteem
  • Kringlooplandbouw
  • Energie van voeding
  • Pompoen, van kweker tot recept
  • Vernieuwde BIOscope
  • Plantaardig wild
  • Buy the change!
  • Vrede begint bij jezelf
  • Gezond smeren
  • Vergeten granen
  • Kookstijlen en keukengerei
  • Zilt, zout, nuchi-masu
  • Volwaardig plantaardig!
  • Goed zoet! Daar worden we toch blij van?
  • Jubileum!
  • Wijn, cider en sake
  • Summertime!
  • Het belang van de bij
Inspiratie voor elk seizoen Gratis Huismagazine

Maatregelen covid-19


Betreffende het coronavirus (covid-19) volgen wij nauw de regels die gelden vanuit de overheid.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.Akkoord