Kennismaken – Anne-Mieke van der Klift – Christianen

Creatief met oog voor ambacht

Ik ben Anne-Mieke van der Klift – Christianen, geboren in 1981 te Krimpen aan de Lek. Na mijn opleiding aan het Hout- & Meubileringscollege in Rotterdam ben ik interieurvormgeving gaan studeren aan de Arts & Crafts academie te Eindhoven. Binnen de Groene Passage ben ik werkzaam bij Van Binnen als interieuradviseur en ben ik verantwoordelijk voor de meubelen en accessoires. Verder pak ik graag op wat er voorbij komt. Zo onderhoud ik de social media, verzamel en schrijf ik de input voor de BIOscope, bezoek ik diverse vakbeurzen en regel ik een deel van de inkoop. Voor het maken van complete interieurplannen en (kleur)advies kom ik graag bij de klanten thuis. Ik ben graag creatief bezig, ook in mijn vrije tijd. Ik heb altijd al geweten dat ik iets met interieur wilde doen en vanaf een jaar of 6 was ik al bezig met styling. Mijn vader was vroeger etaleur, dus de appel valt niet ver van de boom… Tijdens vakanties maakte ik mijn tentje mooi met posters, bloemen en andere bijzondere vondsten uit de natuur. Inmiddels kan ik mijn hart ophalen met de kamers van mijn 2 kinderen en daar ben ik dan ook graag mee in de weer, pluis interieurmagazines uit en scroll op pinterest voor inspiratie.

Bij Van Binnen vinden we het belangrijk dat je je fijn voelt in je interieur en creëren graag een persoonlijk huis met producten die een verhaal hebben. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om zich naast biologische voeding te omringen met natuurlijke materialen: niet meer slapen op schadelijke stoffen, milieuvriendelijke verven gebruiken waar geen nare dampen vanaf komen en houten meubelen die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Toen ik solliciteerde bij Van Binnen, twijfelde ik heel erg over wat ik zou aantrekken tijdens mijn sollicitatiegesprek, een linnen of katoenen blouse? Ook ik had vooroordelen… Nu bijna 10 jaar verder ben ik steeds meer bezig met natuurlijke producten. Gebruik ik Weleda voor de kids, smeer ikzelf Green People op mijn huid en slaap ik op een matras van natuurlatex.