Kennismaken – Henriëtte van Oekel

Ik ben een ‘mensen-mens’

Mijn naam is Henriëtte van Oekel en ik geef 3x per week Dru Yoga en Meditatie lessen bij Gimsel Academy.

Op mijn vierde jaar wist ik intuïtief dat ik voor mensen wilde zorgen, ik zeg ook wel eens dat ik een ‘mensen-mens’ ben. Voor mij komt dit tot uitdrukking in wat één van de laatste lessen/woorden van de Boeddha zijn geweest: ‘Een licht zijn voor jezelf’. Dat wil zeggen, leren om met een liefhebbend hart te zien, met alle ups en downs het leven te leven en te omarmen en ons open te blijven stellen voor wat er hier nu is. Zodat we kunnen ervaren dat waar we zo naar op zoek zijn, recht onder onze neus is in ons eigen liefhebbende hart.

Sinds 2002 geef ik hier yogales en de groepen lopen sinds die tijd allemaal goed. Dat ervaar ik als een heel groot goed, dat er blijkbaar iets is dat mensen elke week naar de les brengt. Regelmatig zie ik cursisten die eerst Zwangerschapsyoga hebben gevolgd later terugkeren in de lessen Dru Yoga. Elke les is een mooie ervaring; ik zie mensen altijd anders de deur uitgaan. Dan zie je wat een les yoga kan doen met je: ontspanning, rust, inzicht. Maar vooral ook humor, zonder humor zou ik geen les kunnen geven! Dru is zachte vorm van yoga met series vloeiende bewegingen die uitwerking hebben op ons hart: fysiek, emotioneel en mentaal. Zodat je kunt leven vanuit je hart, dat je kunt zien waar het nou om gaat als mens. Ik zie vriendschappen ontstaan. Cursisten die na de les nog even samen wat drinken, yoga- of andere ervaringen delen.

We leven in uitdagende tijden. Hebben we de moed, het geduld en de vriendelijkheid om weer verbinding te maken met ons hart en onze natuurlijke aangeboren wijsheid? Dat kan door Dru Yoga en Meditatie maar ook door een wandeling in de natuur en/of een goed gesprek. Zo ervaren we dát we dat licht kunnen zijn voor onszelf én de mensen om ons heen. Gimsel Academy, de Yoga en Meditatie lessen, de cursisten allemaal op pad, ieder met hun unieke expressie, zo is voor mij de cirkel rond.