Kennismaken – Carmen Jeup

‘was gezellig, even een praatje’

Buiten op het terras, in de zon en achter een lekkere Spirit cappuccino, zit het Bekende Gezicht van deze BIOscope. Carmen Jeup is werkzaam bij Gimsel en voor veel klanten al jaren een vertrouwd gezicht achter de kassa. Ook helpt ze met het bijvullen van de producten en het wassen van de bedrijfskleding. Drie ochtenden in de week staat ze vroeg op zodat ze om 7.30 uur aanwezig is. Persoonlijk contact, dat maakt haar werk achter de kassa het leukst. Aandacht voor de klant en als het rustig is ook tijd voor een praatje en een luisterend oor. En dat wordt gewaardeerd; ze krijgt regelmatig de opmerking ‘was gezellig, even een praatje’ en op haar verjaardag werd ze zelfs toegezongen! Vanaf de allereerste dag van Gimsel werkt ze al in de winkel, sinds 1988. Hoogste tijd om haar eens in het zonnetje te zetten!

In haar vrije tijd mag ze graag tuinieren, kaarten maken, handwerken, wandelen en fietsen. Ieder jaar fietsen Carmen en Tom (haar man, die ze in Gimsel ontmoette) de Fiets4Daagse in Drenthe, de provincie waar ze erg van houden. Met goede vrienden en hond Kiboy in de fietskar. Heel Nederland is inmiddels doorgefietst, van Drenthe naar Limburg en België. En ook buitenlandse reizen staan regelmatig op het programma. Favoriet is het Griekse eiland Kos; ze komen er zo graag dat de plaatselijke winkeliers hen herkennen als ze het jaar erop weer terug zijn.

Carmen houdt van veranderingen, al zou je dat van haar werkplek niet zeggen. In huis veranderde ze vroeger zo vaak dat Tom als hij binnenkwam zei: ‘O, ik ben verkeerd’ waarop hij meteen weer naar buiten liep. Nog een leuk weetje over Carmen: ze is gek op tassen en schoenen en komt van vakantie altijd met meer thuis dan dat ze wegging. Een hele verzameling heeft ze inmiddels, waar vriendinnen af en toe graag een exemplaar uitzoeken.
We kunnen een Gimsel zonder Carmen bijna niet indenken, maar toch is het volgend jaar november zover. Dan gaat ze met pensioen en stopt ook Tom met werken. En wat zijn dan de plannen? Natuurlijk heel veel fietsen en misschien ook wel verhuizen naar het geliefde Drenthe…