Kennismaken – Jacqueline Steneker

Van selfmade kok naar afdelingshoofd

Voordat ik in 2004 bij Gimsel terecht kwam, werkte ik in een klein vegetarisch restaurant in Delfshaven. Thuis ging ik vaak aan de slag om nieuwe recepten uit te proberen en in het restaurant kon ik, als selfmade kok, het menu gaan samenstellen. Op een bepaald moment begon ik een beetje rond te kijken naar ander werk. Een vriendin tipte me op een vacature kassamedewerker bij Gimsel, en ik werd aangenomen. Iets heel anders dan koken in een restaurant maar gelukkig nog steeds in de sfeer van voeding. Na een poosje werd ik afdelingshoofd en toen heb ik ook de natuurvoedingsopleiding gedaan bij Gimsel Academy. Macrobiotiek, biologische voeding, de link met gezondheid, het was allemaal nieuw voor mij en enorm inspirerend.

Doordat ik diverse administratieve taken heb, contact met leveranciers onderhoud en veel bestellingen doe, ben ik niet altijd op de winkelvloer. Klanten weten vaak ook niet dat ik afdelingshoofd ben, maar herkennen me als die medewerker die je goed iets kunt vragen. Gimsel heeft een grote groep trouwe klanten, de echte ‘donkergroene’ consumenten. Maar de laatste jaren zien we een groeiende groep nieuwe klanten verschijnen. Biologische voeding is wat gewoner geworden, laagdrempeliger, en dat is een mooie ontwikkeling.

Wat ik graag doe in mijn vrije tijd? Ik ben absoluut fan van zon, zee en strand. En dan in het bijzonder de zon in Griekenland. Zet mij op een Grieks eiland aan het strand en ik ben helemaal zen. Het klimaat, de sfeer, het ultieme onthaasten, alles op het gemak, beetje zwemmen, urenlang lunchen met een glaasje wijn met uitzicht op zee, heerlijk! De perfecte tegenhanger van mijn  drukke baan bij Gimsel.