Kennismaken – Rahel Berhe

Spirit is echt mijn plekje

Mijn naam is Rahel Berhe, ik ben geboren in Ethiopië en daar ook opgegroeid. Op 16-jarige leeftijd ben ik, door de onveilige situatie in Ethiopië, samen met  mijn zusje van 14 jaar naar Nederland verhuisd. In Rotterdam heb ik de kappersopleiding gedaan, maar na een jaar lang als kapster gewerkt te hebben wist ik dat dat het niet was voor mij. Een kennis tipte me op Spirit, toen in 2001 nog een kleine  lunchroom met soep en broodjes. Spirit is echt mijn plekje, veel klanten kennen me en veel ervan zijn persoonlijke vrienden geworden. Onze klanten zijn bewust, positief en vriendelijk, dát maakt Spirit een bijzondere plek om te werken.

Ik heb geholpen met de oprichting van Spirit Amsterdam, we hebben in een klein team een jaar lang gewerkt om  alles van de grond te krijgen. Een nieuwe uitdaging, een nieuw bedrijf, een nieuwe omgeving. Heel hard gewerkt hebben we, soms 7 dagen aan een stuk, maar ik ben bijzonder trots op het resultaat.

Ik ben tevreden met mezelf en dankbaar voor mijn gezondheid en voor wat het leven me heeft gebracht. Ik lees veel boeken en reis graag, met name naar Ethiopië. Thuiskomen noem ik dat, ik heb daar een zeer grote familie en de band is heel hecht. Ik werk in een leuk, goed team van collega’s, de sfeer in Spirit en de tevredenheid van klanten zijn wat mijn werk echt de moeite waard maakt. Bewust bezig zijn met voeding, gezond eten… om daaraan bij te dragen is mooi toch?

De kennis die ik hier heb opgedaan wil ik in de toekomst mee nemen naar huis, terug naar Afrika. Andere mensen helpen. Ik leef eigenlijk op 2 plekken, als ik hier ben mis ik Afrika, als ik daar ben mis ik Nederland. Toch wil ik op een zeker moment terug naar mijn familie. Ethiopië is momenteel rustig, zo stabiel is het eigenlijk nog niet eerder geweest. Daar iets doen met mijn opgedane kennis, dat zie ik graag gebeuren in mijn toekomst.